Mezun olduğu üniversiteye rektör oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1971 yılında derece ile mezun olan Prof. Dr.
Fevzi Sürmeli, Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) dördüncü Rektörü oldu.

Hatay'da 1946 yılında doğan Prof. Dr. Sürmeli, 1966'da Antakya Lisesi'ni bitirdi. Liseden sonra kazandığı Eskişehir İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi'ni 1971'de bitiren Prof. Dr. Sürmeli, 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.
Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Başkan Yardımcılığı'nı 1980-1982 yılları arasında yapan Prof. Dr. Sürmeli, 1986'da AÜ Yaygın Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü,
1987-1996 yılları arasında AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürlüğü,
1993 yılından itibaren de Rektör Yardımcılığı yaptı.
Prof. Dr. Sürmeli'ye, Türkiye ve Fransa üniversiteleri arasında sivil havacılık, teknoloji ve bilimsel ilişkiler çerçevesinde yapılan katkılar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın kararıyla 1997'de Devlet Liyakat Şeref Madalyası-Şövalye Derecesi verildi.
Prof. Dr. Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı bir öğrencilik dönemi geçirdiğini belirterek, henüz ikinci sınıftayken hocalarının gözetiminde birinci sınıflara ders anlatmaya başladığını kaydetti.

Akademideki öğretim üyelerinin üniversitede çalışma yapması için kendilerine teklif getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu:"Öğrencilik yıllarımda hiç aklıma gelmedi bir gün okuduğum üniversiteye Rektör olacağım. İnsan, iyi niyetli ve dürüst olunca mutlaka güzel yerlere erişiyor. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Çalışmanın karşılığı bir gün mutlaka alınır. Rektör olmak çok onurlu bir görev. Ayrıca benim Rektör olma şeklimde (başka aday çıkmadan ve ismim üzerinde tam bir mutabakat sağlanması) beni çok mutlu etti. Omuzlarımda daha fazla sorumluluk hissediyorum. Elbette bu güven bir gün de elde edilmiyor. Bugüne kadar kimseyi kayırmadım. Kim olursa olsun gerektiğinde (hayır) demesini bildim."

-"SORAN VE SORGULAYAN ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ..."
Prof. Dr. Sürmeli, AÜ'nün kalitesini dünya çapında kanıtlamış bir üniversite olduğunu belirterek, üniversitenin bin 870 öğretim elemanı ve altyapısıyla çoğu standardı yakaladığını bildirdi.

Bir ülkenin kurtuluşunun en önemli ögelerinden birinin eğitim olduğunu belirten Prof. Dr. Sürmeli, şöyle devam etti:"Üniversite açılırken çok iyi düşünülmesi ve araştırılması gerekir. Soran ve sorgulayan öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. 13 yılı Rektör yardımcılığı olmak üzere 24 yıldır idarecilik yapıyorum. Yaşam felsefemi insan değeri, sevgi ve paylaşım üzerine kurdum. Herkesin önünü açmak için uğraşırım." AÜ'de 10 Aralık'ta yapılan seçimlerde 592 geçerli oyun 568'ini alan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, AÜ'nün yeni Rektörü olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber